Krachtdag 2017 | 22 april 2017 (nog 10 plekken)

Krachtdagkd-opreis-voor-website-17

Voor prachtige krachtige mensen, die nog steeds op de benen staan, met een verleden van seksueel misbruik. Een dag om verder in beweging te willen komen.
Ook zijn partners of andere naasten welkom.
Een dag met sprekers, workshops, muziek, lekkere lunch en vooral ruimte om te ontmoeten met gelijkgestemden.

Ook zal Ted Koosterboer van Stichting Praat weer aanwezig zijn met een mini vuile was manifestatie.

Datum: 22 april 2017
Locatie: Utrecht
Tijd: van 10.30 uur tot 17.00 uur.
Kosten: €39,00 incl. lunch
Groepsgrootte: Max 40
Aanmelden : via formulier op deze pagina  en inschrijving is op volgorde van binnenkomst
Betalingsvoorwaarden: de aanmelding/deelname is definitief als de betaling binnen is
Programma: zie uitklapvenster

 

Programma Krachtdag

10.00 – ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
10.30 – welkom door Hanny Lynch en kennismaking
10.50 – muzikaal intermezzo door Lyrondel
11.00 – spreker Brigitte Lommers over ‘Bevrijd van Schaamte en schuld’
11.50 – Muzikaal intermezzo door Rosemary Lengton
12.00 – lunch en ruimte om elkaar te ontmoeten
13.30 – start workshops

  1. Elma van der Salm – Ontdek je kracht met SoulCollage®
  2. Pep Degens – Geluk in de pocket!
  3. Quirina Kofman – Sharing Circle voor vrouwen
  4. Rineke van der BaanSpeel jezelf!

15.30 – Nazit met een sapje, hapje en muziek
17.00 – Afsluiten

Voorstellen van de sprekers en workshopgevers 

Brigitte Lommers – spreker


Auteur Bevrijd van schaamte en schuld, ervaringsdeskundige seksueel & huiselijk geweld, LGBT, voorvechtster van vrouwenrechten, professioneel gezins- en jongerencoach, Moeder! (met een hoofdletter en uitroepteken) met groot gevoel voor humor en liefde voor muziek.Oprichter, trainer en coach bij Jeugd over-winnen

Spreker – Seksualiteit is niet vanzelfsprekend, soms wel complex
Hoe ga je om met je eigen seksualiteit? Wat wil jij eigenlijk?
Wanneer je seksueel wordt misbruikt, gebeurt er ook iets met je seksuele ontwikkeling. Deze kan stagneren, volledig stoppen of niet op een gezonde wijze ontwikkelen. Dit besef je niet altijd (meteen), waardoor het iets gaat worden dat ‘gewoon bij je hoort’. In je volwassen tijd heb je misschien een aversie jegens seks ontwikkeld, of je bent in de prostitutie terecht gekomen. Of je hebt vele seksuele partners gehad, of… want alles is mogelijk. Ook een fijn seksueel leven is een mogelijkheid. Het gaat er uiteindelijk om dat je je eigen seksualiteit leert kennen en ruimte gaat geven aan wat goed voor jou voelt. Dit is een proces en je mag hiervoor je tijd nemen.

Elma van der Salm – Ontdek je kracht met SoulCollage®

Elma van der Salm (1964) is ervaren SoulCollage® facilitator en levenscoach. In haar werk als vrouwentherapeut begeleidt zij vrouwen bij het overwinnen van trauma, het transformeren van belemmerende gedachten en helpt hen de optimale kracht uit henzelf te halen, zodat zij het leven gaan leiden zoals dat voor hen bedoeld is: stralend, krachtig en inspirerend voor henzelf en anderen. Dit doet zij in haar praktijk in Eindhoven en Hapert door middel van persoonlijke coaching en therapie en in haar SoulCollage® workshops.
Websites: www.elmavandersalm.nl  en binnenstebuitencollages.nl

Workshop Ontdek je kracht met SoulCollage®
SoulCollage® is een intuïtieve en creatieve manier om jezelf te uiten door middel van het maken van zielscollages. Met eenvoudige middelen maak je jouw unieke zielscollage die een eigen wijsheid bevat en diep uit jouw onderbewuste komt. Door de collage te laten “spreken”, maak je dit onbewuste bewust en komt jouw innerlijke wijsheid aan het licht. Verhelderend, inspirerend, veilig en altijd verrassend.
SoulCollage® is voor iedereen, je hebt er geen speciale vaardigheden voor nodig. Denk niet: “Ik ben niet creatief”; de methode is juist ontwikkeld zodat iedereen zich uit kan drukken. SoulCollage® is geen therapie, maar heeft wel een diep helende werking bij trauma, verdriet en brengt je in contact met jouw kracht.
SoulCollages zijn persoonlijke documenten met een unieke waarde en betekenis voor de maker zelf.

Pep Degens – Geluk in de pocket!

Pep Degens is een doorgewinterde trainer en draait mee aan de top van de persoonlijke groei-trainers. In 2016 werd hij tweede in de wedstrijd om de Beste Opleider van Nederland en won hij de trainingsinnovatie Award. Zijn verhaal komt rechtstreeks uit de praktijk en zorgt ervoor –vergezeld van humor, voorbeelden en anekdotes- dat je met bagage in je rugzak nu echt je geluk gaat veroveren…
Pep schreef de boeken “Wie is hier nou de baas?”, “Werkvloer eerst!”, “Droom je leven, leef je dromen” en recent “Geluk in de Pocket!- hoe word je de baas over je eigen geluk?”
Vanuit zijn principe ‘practice what you preach’ weet hij al jaren aan de top van de gelukkigste mensen ter wereld te verblijven, samen met zijn vrouw en 4 kinderen. Meer informatie vind je op www.zekerbijpep.nl

Workshop – Geluk in de pocket!
We vinden allemaal wel iets van geluk. Dat we maar tevreden moeten zijn met hoe het is. Of dat het nog wel komt. Of dat het toch niet voor ons is weggelegd, zeker niet met een verleden van seksueel misbruik.
Maar wat kun je er wel  ‘gewoon’ nog aan doen en hoe haal je dan het maximale geluk alsnog binnen in je leven? Deze workshop van 2 uur leert je vanuit welke basistechnieken ieder van ons actief aan Geluk kan werken – en hoe enorm weerbarstig de tegenwerking hierbij in onszelf en vanuit de maatschappij is. Gelukkig worden is een ware kunst & kunde, en Pep laat je zien wat je te doen staat. Verwacht niet dat Pep een positief denker is, daarvoor neemt hij tegenslag namelijk veel te serieus.

Quirina Kofman – Sharing Circle voor Vrouwen

Quirina Kofman is 52 jaar en moeder van drie geweldige kinderen.
Ik ben opgegroeid in een gezin met heel veel geweld. Ik ben getuige geweest van huiselijk geweld, zelf mishandeld en misbruikt door mijn vader. Mijn moeder kon niet voor mij opkomen en was niet in staat er voor mij te zijn. In mijn vaak  wanhopige zoektocht gezien en gehoord te worden, werd ik  misbruikt door mijn leraar en later in relaties zette ik dit patroon voort. Het heeft me jaren van therapie gekost om te komen waar ik nu ben; Een vrouw die zich inzet voor hen die hetzelfde is overkomen. Vanuit mijn eigen praktijk coach ik hen die weer in contact willen komen met wie ze diep van binnen zijn. Dit doe ik vanuit mijn hart en intuïtie en zet daarbij mijn kennis als coach en ervaringsdeskundige in.  Daarnaast geef ik voorlichtingen en trainingen op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor mij is het delen met lotgenoten heel belangrijk geweest. Immers zij weten als geen ander wat het is en hoe het voelt om misbruikt en mishandeld te worden. Ik voelde me hierdoor gesteund en begrepen.Neem gerust een kijkje op mijn site q-coaching

Workshop –  Sharing Circle voor Vrouwen
Delen met elkaar is een heel belangrijke stap in de verwerking van je trauma’s uit het verleden.  In de Sharing Circle deel je je gevoel, je verhaal te midden van lotgenoten, en ervaar je de helende kracht van het delen.  De compassie en herkenning van de mede lotgenoten is voelbaar. Je wordt gezien en gehoord, en je mag zijn wie je bent. Omdat ik werk met een “Talking Stick” krijg je ook alle ruimte om je verhaal te doen. Wanneer jij de stick in handen hebt, mag de ander alleen luisteren naar jouw verhaal zonder je te onderbreken. Pas wanneer je de stick doorgeeft of neerlegt, mag de ander zijn of haar verhaal doen. Ik zal dit proces goed begeleiden. Alles mag gedeeld worden. De opluchting en kracht hierna zullen voelbaar zijn.
Het is een persoonlijke eer om iedereen zijn of haar verhaal toe te staan en te mogen delen. Ik hoop je te mogen ontmoeten in de Sharing Circle!

Rineke van der Baan – Speel jezelf!

Rineke van der Baan is ervaringsdeskundige, dramatherapeut, in opleiding tot Pessotherapeut en in Developmental Transformations (DVT). Na een zoektocht van jaren naar verschillende therapieën, methodes en therapeuten heb ik zelf de kracht van dramatherapie en DVT in mijn eigen proces van herstel ervaren. Dankbaar wat het mij heeft gegeven en hoe ik dit nu aan anderen door mag geven. Vanuit mijn onderzoek over dramatherapie na seksueel misbruik (2014) ben ik mij hier verder in gaan specialiseren. Als begeleider en dramatherapeut heb ik in verschillende instellingen gewerkt en vanuit mijn eigen praktijk Belief en Beleef zet ik mij nu in voor specifieke hulpverlening na seksueel misbruik.
Websites: www.beliefenbeleef.nl en www.seksueelmisbruikenherstel.nl

Workshop – Speel jezelf!
Wil je liever ‘ja’ of ‘nee’ zeggen? Wil je liever jezelf zijn of eens heel iemand anders? Of ontdek je door uit te proberen wat er bij je past? Kom jij voor jezelf op of help je de ander? Wil je gezien worden of liever verstoppen? Je lijf verbannen of gekoesterd worden? Hou jij je in of laat jij je eens gaan? Wat het ook is, je mag er zijn!
Het bijzondere is hoe ‘spel’ een vrijheid geeft om uit te proberen en tegelijkertijd als spiegel kan werken. Hoe plezier en diepe geraaktheid soms zo dichtbij elkaar kunnen liggen. Geen theater, maar zijn wie je bent. Alles op jouw tijd, op wat jij wilt inbrengen. We zijn er met elkaar en voor elkaar en… we mogen lachen om onszelf. Ik nodig je uit: Ontdek en Speel jezelf!

 

 

 

 

 

 

Aanmeldformulier

Fields marked with an * are required